Doc Lounge: The Kingmaker

DOKUMENTÄRFILMSVISNING

— THE KINGMAKER, 2019 —
En film av Lauren Greenfield

Doc Lounge Umeå visar The Kingmaker under temat Let them eat cake- varmt välkomna till Elektra den 25 februari för en kväll i överflödets, och fettisdagens tecken!

Under den Franska Revolutionen, år 1789 påstås Frankrikes Drottning Marie Antoinette ha utbrustit ”Let them eat cake” som respons på att den franska befolkningen svalt ihjäl i på grund av den rådande bristen på bröd och mat, och Marie Antionette blev med sin extravaganta livsstil en symbol för hela den franska överklassens slöseri.

I Lauren Greenfields dokumentär The Kingmaker får vi möta Imelda Marcos, änka till Filippinernas tidigare diktator Ferdinand Marcos. Imelda blev first lady i Filippinerna 1965 och håller än idag fast i sin gamla livsstil- en värld där yta står i fokus, där klänningar sys med guldtråd och där giraffer och zebror skeppas över halva jordklotet.

Då visningen sammanfaller med semmeldagen, och för att ta vid detta liv i överflöd, kommer Elektra kvällen till ära att sätta upp en tillfällig semla på menyn- så let us eat cake!! Det blir också premiär för decenniets första Doc Lounge-quiz så vässa både penna och hjärna och förbered er på frågor om bakverk, korruption, revolution, slöseri och lyxliv. Vi ses!

19.00 Quiz
20.00 The Kingmaker
Inträde: valfritt

 

 

Tillbaka